http://omdc.zhitomir.ua/
Телефон КНП ОМКДЦ
47-49-19

Урядова «гаряча лінія»
1545

Управління охорони здоров'я
47-44-22

Міністерства охорони здоров’я
0-800-801-333
Комунальне некомерційне підприємство «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради
Телефон ОМКДЦ
(0412) 47-36-90
(068) 133-53-57

м. Житомир, вул. Пушкінська, 1

Наші підрозділи

Діагностика Helicobacter pylori тест – системою Хелік® у КУОМКДЦ

8 січня 2019, переглядів: 2337

За даними ВООЗ захворювання шлунково-кишкового тракту (гастрит, гастродуоденіт, виразкова хвороба шлунку, рак шлунку) є сьогодні лідерами хронічних захворювань.

Основною причиною цих захворювань є бактерія Helicobacter pylori (Hp)- одна з найбільш широко розповсюджених хронічних інфекцій людини.

В одних випадках ця бактерія викликає запалення слизової оболонки та посилює виділення соляної кислоти, що може призвести до утворення виразки. В інших випадках розвивається атрофія  слизової оболонки з ризиком формування раку шлунку.

Для ефективної боротьби з Helicobacter pylori потрібна якісна діагностика інфікування слизової оболонки шлунку бактерією. Існує декілька способів визначення Hp. Серед неінвазивних методів діагностики високу специфічність (97%) забезпечує дихальний тест.

В КУОМКДЦ з цією метою використовують тест – систему  Хелік®. Принцип дії оснований на біохімічному методі визначення інфікованості бактерією Hp за її уреазною активністю – здатності фермента уреази, що виробляється Hp розкладати мочевину з утворенням аміака та вуглекислого газу.

Коли через індикаторну трубку проходить повітря з ротової порожнини, відбувається кольорова реакція, яка свідчить про утворення аміаку та уреазну активність Hp, що в свою чергу дає можливість зробити висновки про ступінь інфікованості пацієнта.

Дихальний тест Хелік® призначений для первинної діагностики Hp і перевірки ефективності вже проведеної терапії.



повернутися назад