http://omdc.zhitomir.ua/
Телефон КНП ОМКДЦ
47-49-19

Урядова «гаряча лінія»
1545

Управління охорони здоров'я
47-44-22

Міністерства охорони здоров’я
0-800-801-333
Комунальне некомерційне підприємство «Обласний медичний консультативно-діагностичний центр» Житомирської обласної ради
Телефон ОМКДЦ
(0412) 47-36-90
(068) 133-53-57

м. Житомир, вул. Пушкінська, 1

Наші підрозділи

Завідувачка клініко-діагностиною лабораторією Куйдан С.П. взяла участь в науково-практичній конференції в м. Києві

23 березеня 2018, переглядів: 1132

13-14 березня 2018 року відбулася VІ Науково-практична конференція з міжнародною участю «Розбудова системи забезпечення якості клінічних лабораторних досліджень в Україні». Організатори – МОЗ України, Асоціація забезпечення якості лабораторної медицини та НДСЛ «ОХМАТДИТ» МОЗ України.

У конференції взяли участь фахівці медичних лабораторій з Програм перевірки кваліфікації (МПР) та члени Асоціації забезпечення якості лабораторної медицини. Першочерговою метою цього наукового заходу було обговорення результатів Програм МПР у 2017 році та узгодження стратегії подальшої розбудови системи менеджменту якості медичних лабораторій.  На дводенній конференції заслухали більше 40 доповідей, в тому числі іноземних провідних спеціалістів з Італії, Сербії, США в галузях клінічної хімії, імунохімії, гематології, мікробіології, вірусології, лабораторної генетики, лабораторної токсикології, лабораторної аналітики.  У роботі конференції взяли участь представники МОЗ, член виконавчого комітету Міжнародної Асоціації  клінічної хімії та лабораторної медицини, видатний вчений, професор клінічної біохімії та клініко-молекулярної діагностики Маріо Плебані, президент товариства Медичної біохімії Сербії Зоріка Сумарак, представники агентства з акредитації України «Укрметртестстандарт» та понад 500 фахівців лабораторної медицини з усіх регіонів України.
Проведено 3 пленарних, 4 секційних засідання, а практичною складовою конференції став майстер-клас від фахівців Інституту Клінічних Лабораторних  Стандартів з США, що мав назву: «Аналітичний етап лабораторного процесу. Оцінка якості та продуктивності нових методів, що вводяться в лабораторії».



повернутися назад